6 oktober 2008

Kleuter deelt heroïne met vrienden

Een Amerikaanse jongetje van 5 jaar heeft zakjes heroïne meegenomen naar een kinderopvang in New York en vervolgens uitgedeeld aan schoolvriendjes. Het kind was in de veronderstelling dat de levensgevaarlijke drug snoep was, omdat er smileys op de zakjes stonden en de geur hem herinnerde aan broodkruimels.

Zes kinderen werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar niemand bleek gewond. De jongen, zijn 2-jarig zusje en een 2-jarig meisje proefden daadwerkelijk van de heroïne, meldde de Amerikaanse krant Buffalo News.

Volgens de ouders van de jongen moet hij de drugs hebben gevonden terwijl zijn moeder hem en zijn twee zusjes lopend naar school bracht. De ouders beweren zelf geen drugs te gebruiken.

-M. van Helvert

Bron: http://www.spitsnieuws.nl/archives/raar/2007/06/heroine_kiddo.html

Samen spelen samen delen ?
Wat vinden jullie hiervan? Denk je dat het jongen het onderweg naar school heeft gevonden? Geef je mening!

2 opmerkingen:

Kinderen zei

Wat erg zeg, ik heb dit nog niet eerder gehoord. Maar ik denk niet dat het jongtje wist dat het drugs was. Een kind van 5 jaar is daar nog niet bewust van en weet niet echt wat drugs is. Wel zou denken dat hij snel wat van straat afrapen en hebben gedacht dat het idd snoep was en heeeft uitgedeeld op aan anderen.

Noëmie zei

Samen spelen, samen delen: met speelgoed ja, maar met dit niet! Dat is niet goed voor het kind om al op zo'n jonge leeftijd. Ze moeten proberen gewoon op zo'n leeftijd dat soort dingen niet te geven.